Hlavní obsah

Zima si bere volno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející dny přinesou nadprůměrné teploty, které se v maximech budou blížit hranici 10 °C. Do soboty si užijeme rovněž větrné počasí, které bude přece jen poněkud snižovat pocitovou teplotu, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 25. 1. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Zima si bere dovolenou. Také v nejbližších dnech budou nejvyšší odpolední teploty výrazně nadprůměrné a v nižších polohách nebudou ani místy klesat pod bod mrazu v nočních minimech,“ konstatovala meteoroložka.

Ve čtvrtek bude převážně oblačno až polojasno, na horách ojediněle se sněžením. Nejvyšší teploty se dostanou na 5 až 9 °C, a jak již bylo řečeno, je třeba počítat s větrným počasím.

Pátek nabídne převládající oblačno až zataženo, místy s přeháňkami. Sněžení se objeví v nejvyšších polohách, ale postupně hranice klesne k nadmořské výšce 600 metrů. Ráno meteorologové očekávají teploty mezi 1 a –3°C, přes den bude mezi 4 a 9 °C. I nadále je třeba počítat s čerstvým větrem.

Sobota přinese polojasno až oblačno, na horách opět ojediněle se sněhovými přeháňkami. Ráno teploty klesnou k 2 až –2 °C, přes den se dostanou ke 3 až 7 °C. I během soboty by mělo foukat.

V neděli bude oblačno až polojasno, ráno se teploty budou pohybovat mezi 1 a –3 °C, přes den se rtuť v teploměrech podívá ke 3 až 8 °C.

V pondělí bude oblačno až polojasno, ojediněle se objeví mlhy, které mohou být i mrznoucí. Ranní teploty setrvají 1 a –3 °C, přes den se dostanou ke 3 až 7, při zmenšené oblačnosti až na 9 °C,“ uvedla Honsová.

Oblačno až polojasno by mělo pokračovat též v úterý. Ojedinělé přeháňky by měly být od vyšších poloh sněhové. Ráno teploty klesnou na 0 až –4 °C, přes den se dostanou ke 3 až 7 °C. Při polojasné obloze opět může být až 9 °C.

Charakter počasí by se neměl měnit ani ve středu. Ranní teploty klesnou na 1 až –3 °C, přes den by měly být mezi 4 až 8 °C.

Historický úspěch. Vědci zdárně přenesli embryo do těla samice nosorožce bílého

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám