Hlavní obsah

Vězeň na útěku uvízl v šachtě vzduchotechniky pražského metra

Z metra na náměstí Republiky se v neděli večer ozývalo zoufalé volání o pomoc. Přivolaná policejní hlídka spolu s hasiči ve vzduchotechnice našla zaseknutého muže. Po jeho vyproštění hlídka zjistila, že jde o uprchlého vězně. O kuriózním případu informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Uvězněn i na útěku.Video: Policie ČR

 
Článek

„V neděli večer vyjížděli pražští policisté k oznámení na Náměstí Republiky, kde se z tubusu metra měly ozývat lidské hlasy,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí. Na místo dorazily i ostatní složky IZS a po chvíli padlo rozhodnutí o zastavení provozu metra.

Policie s hasiči prohledali tubus metra, odkud se volání ozývalo, a zjistili, že jde patrně ze vzduchotechniky. Tam po chvíli objevili uvízlého mladíka. Podařilo se jim ho vyprostit a odvést do bezpečí. Po rutinní lustraci ovšem policisté zjistili, že jde o hledaného vězně, který v pátek v noci utekl z nestřeženého pracoviště.

Čerstvě vysvobozeného mladíka tak zase obratem omezili na svobodě, převezli ho na stanici a následně zpět do pankrácké věznice. Mladík je podezřelý z maření úředního rozhodnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám