Hlavní obsah

Věřím, že to neudělal, řekla přítelkyně údajného kyselinového útočníka. U soudu omdlela

– Plzeň

Jan Dubský (39), který se u soudu v Plzni zpovídá z kyselinového útoku na svou bývalou přítelkyni Martinu, měl souběžně s ní dlouholetý, téměř dvacetiletý vztah s další ženou, v jejímž domě i bydlel. Tato partnerka, která pracuje většinu času v Německu, ve středu vypověděla, že věděla, že měl i jiné ženy. Při výslechu u soudu při otázkách zmocněnce napadené ženy omdlela a jednání muselo být na chvíli přerušeno.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jan Dubský u soudu

Článek

Vztah s ženou pracující v Německu byl podle jejích slov v posledních letech spíše kamarádský, a tak Dubského paralelní vztahy neřešila. Až do dnů po útoku ale prý nevěděla, že vztah s Martinou trval zhruba dva roky.

"Martiny jsem si všimla na facebooku, viděla jsem její fotky na naší zahradě. Pomyslela jsem si, že je to zase jen jedna jeho kamarádka, že ji má jako zpestření v době, kdy jsem pryč. Po tolika letech soužití jsem už neměla sílu něco takového řešit," uvedla.

Honzovi věřím, že to neudělal, jinak bych ho nepodporovala.
expřítelkyně z Německa

Dubskému hrozí za pokus vraždy až výjimečný trest. Obžaloba ho viní z toho, že 18. listopadu 2013, v den svých osmatřicátých narozenin, vylil na Martinu před jejím domem kyselinu, protože neunesl jejich rozchod a skutečnost, že si našla jiného přítele. Dubský vinu popřel.

BEZ KOMENTÁŘE: Odsouzený Dubský u souduVideo: Patrik Biskup, Právo, Novinky

Chtěl jet do Německa

Napadená žena, která měla a dosud má po zasažení kyselinou vážné zdravotní problémy, Dubského neusvědčila. Z útočníka si pamatuje jen boty. Když pak ale viděla muže odcházet, problesklo jí prý hlavou, že by to mohl být postavou a stylem chůze Dubský.

Policisté se svědkyní na místě činu Video: Patrik Biskup, Právo

Dlouholetá partnerka ve středu soudu popsala kritický den, kdy se útok stal. Nejdříve se s Dubským telefonicky domluvila, že za ní přijede do Německa a něco spolu na jeho narozeniny podniknou. Později jí ale volal, že ho předvolali na policii, a cestu do Německa zrušil. "Pak už se neozval. Volal až večer z neznámého čísla. Říkal, že nemá telefon a ať přijedu do Čech, že se stalo něco strašného," popsala.

Až druhý den na policii se prý dozvěděla o útoku na ženu i to, že s ní Dubský udržoval delší vztah. "Honzovi věřím, že to neudělal, jinak bych ho nepodporovala," zdůraznila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám