Hlavní obsah

Ve vlaku z Ostravy oloupil kamaráda o peníze, s nimiž se fotili na záchodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ve vazbě skončil v minulých dnech patnáctiletý mladík, který je chovancem výchovného ústavu na Ostravsku. Během vycházky, ze které se včas nevrátil, podle policie oloupil svého kamaráda o 10 tisíc korun. Penězi se kochal i před zrcadlem na toaletě vlaku, a dokonce se u toho vyfotil.

Foto: Policie ČR

Obviněný mladík na fotografii pořízené na toaletě vlaku.

Článek

Už dříve se chlapec - ještě jako nezletilý - podobných loupeží dopouštěl. „Právě z důvodu opakovaného páchání trestné činnosti mu byla už jako nezletilému uložena ochranná výchova a byl umístěn do výchovného ústavu,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Nyní policie zjistila, že mladík se svým kamarádem v první polovině srpna cestoval vlakem z Ostravy do Havířova. Když zjistil, že kamarád má u sebe větší částku peněz, donutil ho jít na záchod.

Tam ho podle policie donutil peníze vytáhnout a došlo i na fotografování před záchodovým zrcadlem. Nakonec se mladík peněz násilím zmocnil.

Ten mobil je můj a změň heslo. Recidivista v Olomouci okradl chlapce, hrozí mu až 10 let

Krimi

„Obviněný mladík se při výslechu hájil slovy, že mu kamarád dlužil okolo tří a půl tisíce korun, proto si je chtěl jen vzít. Peníze policisté zajistili a následně vrátili zpět do rukou majitele,“ dodala mluvčí.

Patnáctiletý mladík je nyní obviněn z loupeže, v případě odsouzení mu jako mladistvému hrozí maximálně pět let vězení.

Muže z Lounska nalákali na sex. Gang mladíků ho však svázal a oloupil

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám