Hlavní obsah

Muže z Lounska nalákali na sex. Gang mladíků ho však svázal a oloupil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětice mladých mužů na Lounsku vylákala pomocí falešného účtu pohledné ženy poškozeného z domu a poté ho svázali a oloupili. Policie nyní všech pět mladíků obvinila a jeden skončil ve vazbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Novinky.cz

Článek

Poškozený se již v září na sociální síti seznámil s profilem ženy, který mu začal psát a chtěl se s ním sejít. Údajná žena uvedla, že pro muže pošle kamaráda, aby ho odvezl do Podbořan. Muž s tím souhlasil a do přistaveného auta nastoupil.

„Poté se ale začali dít věci, které neočekával. Řidič s vozidlem zastavil mimo Louny, kde k vozidlu přistoupili další čtyři muži, kteří ho vytáhli ven, zavázali mu ruce jeho mikinou a zakryli oči. Přitom na něj mířili pravděpodobně maketou pistole. Poté ho obrali o osobní věci jako doklady, mobil, platební karty a finanční hotovost,“ vylíčila mluvčí policie Ilona Gazdošová.

Následně požadovali také PIN kódy k platebním kartám, které jim muž sdělil. Lupiči ho pak odvezli na jiné místo a ujeli. Muž hledal pomoc v Lubenci u řidiče autobusu, který přivolal policii.

Policie neměla moc informací, a tak vyšetřování trvalo delší dobu, ale nakonec se podařilo přijít na stopu pětici mužů ve věku od 17 do 22 let. Všichni byli obviněni z loupeže, vydírání a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Na jednoho lupiče byla uvalena vazba, protože by mohl uprchnout do ciziny. Zbývající jsou vyšetřováni na svobodě. V případě odsouzení jim hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody, u mladistvého až 5 let.

Místo sexu čekal na muže v Orlové lupič se železnou tyčí

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám