Hlavní obsah

Ve vězení napadl Ratha nůžkami. Soud muži potvrdil trest 6,5 roku vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Za napadení bývalého politika Davida Ratha ve vězeňské nemocnici potvrdil v úterý Vrchní soud v Olomouci muži původem z Vietnamu souhrnný trest ve výši 6,5 roku. Hoang Anh Vu napadl Ratha, který v době výkonu svého trestu pracoval ve vězeňské nemocnici na částečný úvazek, předloni v květnu při rutinní lékařské prohlídce.

Foto: ČTK

Vietnamec Hoang Anh Vu obžalovaný z napadení bývalého politika Davida Ratha ve vězení.

Článek

Obžalovaný měl při tom nůžky, které byly volně odloženy na stolku. Rath útok vykryl rukama, nebyl zraněn. Obžalovaný Hoang Anh Vu vinu popřel, proti rozsudku se odvolal.

Muž byl již odsouzen za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a za maření úředního rozhodnutí, za což dostal trest tři roky a čtyři měsíce. Kvůli útoku na Ratha byl odsouzen za pokus těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví, původní trest mu tak byl zvýšen na 6,5 roku.

Hájil se stresem

Hoang Anh Vu odmítl, že by lékaře chtěl napadnout, šlo podle něj jen o stres. Hájil se tím, že po se svém zadržení necítil dobře a byl odveden na ošetřovnu. Celou situací byl podle svých slov rozrušen a Rath mu připomněl muže, který jej v minulosti na Slovensku napadl a pobodal. Osmnácticentimetrové nůžky si údajně vzal na obranu a držel je před sebou.

Rath dostal v druhé větvi korupční kauzy osm let vězení

Krimi

Následně ho zneškodnil příslušník vězeňské služby. Incidentu byla přítomna také sestra, podle ní útok směřoval ke krku.

Někdejší středočeský hejtman si ve vězení tehdy odpykával sedmiletý pravomocný trest uložený za ovlivňování tendrů na rekonstrukci zámku Buštěhrad na Kladensku. Loni v lednu byl bývalý politik z vězení podmíněně propuštěn.

V červnu mu ale odvolací pražský vrchní soud prodloužil dříve uložený sedmiletý trest o rok, když ho uznal vinným v takzvané druhé větvi jeho korupční kauzy. Do vězení Rath nastoupil znovu letos 9. ledna.

Rath nastoupil do vězení, kde si odpyká zbytek trestu za korupci

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám