Hlavní obsah

Ve čtvrtek na silnicích zahynulo sedm lidí, nejvíce za tento rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na českých silnicích zemřelo v červenci při nehodách podle policejních statistik zatím 68 lidí. Nejtragičtějším dnem července, ale i celého letošního roku je právě čtvrtek, kdy na silnicích zahynulo již sedm lidí.

Foto: HZS Vysočina

Při nehodě u obce Kámen zemřeli tři mladí lidé

Článek

V porovnání s loňským prvním prázdninovým měsícem je bilance o něco příznivější, v červenci 2013 policisté evidovali 72 mrtvých na silnicích.

Zatím poslední obětí je motocyklista, který zemřel večer po srážce s nákladním autem u Vyškova.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V podvečer se srazil italský autobus a osobní auto na silnici R6 mezi Novým Strašecím a Řevničovem na Rakovnicku. Tato nehoda si vyžádala jednu oběť a 15 zraněných. [celá zpráva

Foto: HZS Vysočina

Při nehodě na dálnici D1 zemřel řidič

Čtvrteční první tragická nehoda se stala ráno na 83. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu, zemřel při ní řidič osobního auta. Později zahynuly dvě dívky ve věku 18 a 19 let a devatenáctiletý chlapec při srážce kamiónu a osobního auta u obce Kámen na Pelhřimovsku. Další obětí nehod byla spolujezdkyně z osobního auta, které se srazilo s nákladním autem v Ostřešanech na Pardubicku.

Za půl roku přes čtyři tisíce nehod

Dalšími dny s největšími ztrátami na životech tento měsíc byly 3., 5., 13., 15., 22. a 29. červenec, kdy pokaždé při nehodách zemřeli čtyři lidé. Žádnou oběť si nevyžádaly nehody, které se staly 10. a 14. července.

Vedle čtvrteční nehody se třemi mrtvými na Pelhřimovsku byly tento měsíc nejhorší nehody, při nichž zemřeli dva lidé. Staly se v Klimkovicích na Novojičínsku nebo u Lubence na Lounsku. [celá zpráva]

V prvním pololetí letošního roku se v Česku stalo 40 098 nehod a zemřelo při nich 266 lidí, 1269 lidí bylo zraněno těžce a 10 983 lehce. Škody se při nehodách vyšplhaly na více než 2,2 miliardy korun. Počet mrtvých v pololetí meziročně vzrostl o 26, mírný nárůst policie zaznamenala i u počtu zraněných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám