Hlavní obsah

Vánoce se blíží. Na pražském Zličíně je hlava na hlavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádnou dávkou trpělivosti se musí obrnit lidé, kteří nestihli nakoupit dárky už v říjnu nebo listopadu. Parkoviště u obchodních center jsou i po nákupním víkendu v pondělí značně zaplněná.

Parkoviště před Obchodním centrem ZličínVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Situaci u obchodního centra na pražském Zličíně monitoroval v pondělí odpoledne reportér Novinek. Parkoviště bylo přeplněné auty a kolony nehybně stály. Čekání zaberou řidičům desítky minut. O nic lépe na tom nejsou ani příjezdové cesty. Neprůjezdná je Řevnická ulice i ulice Na Radosti.

Lidé v českých kamenných i on-line obchodech týden před Vánocemi nakupovali z potravin hlavně suroviny na přípravu tradičních pokrmů, jako jsou kapři, různé delikatesy nebo například těsta na cukroví. V nákupních košících se objevují také dárková balení alkoholu nebo kosmetiky.

Vrchol vánočních nákupů zaznamenal o víkendu kupříkladu řetězec Tesco. „O čtvrtém adventním víkendu jsme pozorovali zvýšený zájem o hračky, dárková balení kosmetiky a alkoholu a také o suroviny na pečení. Nárůst poptávky vidíme u delikates na vánoční stůl – sýrů, salámů, oříšků a šumivých vín,“ uvedl mluvčí společnosti Michal Kuzmiak.

Silné mrazy skončí. Vánoce budou bez sněhu

Počasí

V duchu příprav na svátky lidé nakupovali také v řetězci Globus. Podle mluvčí Anety Turnovské je enormní zájem o zejména filetované kapry a velká poptávka je i po mořských rybách. „Z čerstvého českého masa je obrovský zájem o vepřové na řízky. Žádaná je i tradiční vinná klobása a čerstvě krájené šunky. Ve velkém se prodávají české brambory a kořenová zelenina na salát spolu s vejci a majonézou,“ doplnila.

Podobný sortiment nakupovali také zákazníci on-line supermarketu Košík.cz, kde oproti minulému víkendu stoupl počet zákazníků zhruba o pětinu. „I nadále platí rostoucí zájem o akční zboží nebo potraviny ve slevě,“ uvedl mluvčí František Brož.

Parkoviště nákupních center jsou před Vánoci riziková

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám