Hlavní obsah

Vandal vytloukl okna na faře v Orlických horách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedloňov

Na osmdesát výplní oken různých rozměrů poničil neznámý pachatel na objektu roubené fary v Sedloňově v Orlických horách. Poškodil i dřevěné součásti budovy a vystříkal tam práškový hasicí přístroj. Předběžná škoda byla odhadnuta na téměř 20 tisíc korun. O jeho řádění se policisté dozvěděli ve čtvrtek.

Foto: Policie ČR

Poničená budova roubené fary v Sedloňově

Článek

„Policisté kvalifikovali případ jako trestný čin poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až roční vězení,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová a požádala veřejnost o pomoc.

„Kdo si všiml nějaké podezřelé osoby či osob pohybující se okolo fary nebo by měl jakoukoliv informaci vedoucí k objasnění případu, ať zavolá na linku 158,“ uvedla mluvčí Kormošová.

Foto: Policie ČR

Poničená budova roubené fary v Sedloňově

Fara je v současné době neobydlená. Stejně jako naproti stojící, pro havarijní stav uzavřený kostel je majetkem církve a obě stavby jsou kulturní památkou. Spolu s kostelem tvoří jeden architektonický celek.

Vandalové v Brně chtěli posprejovat i řidiče tramvaje. Policie zveřejnila video z jejich kreací

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám