Hlavní obsah

Vandalové v Brně chtěli posprejovat i řidiče tramvaje. Policie zveřejnila video z jejich kreací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zablokovat dveře a rychle na věc. Tak vypadala akce sprejerů, kteří se rozhodli počmárat brněnskou tramvaj číslo osm. Když chtěl situaci vyřešit řidič, musel couvnout před namířeným sprejem. Brněnští policisté po vandalech zatím neúspěšně pátrají, i proto zveřejnili video zachycující jejich počínání.

Sprejeři Brno (video je bez zvuku)Video: Policie ČR

 
Článek

Sprejeři se pustili do díla několikrát, poprvé loni na konci listopadu.

„Podle záběrů z bezpečnostních kamer umístěných ve vozech je patrné, že dvojice výtečníků si v zastávce Masarova v tramvaji číslo osm zablokuje dveře, aby vůz nemohl odjet, a jde ‚tvořit‘. Během několika málo minut sprejeři počmárali jak interiér dopravního prostředku, tak jeho vnější část. Vandalové byli natolik drzí, že namířili sprej i proti řidiči, který přišel situaci řešit,“ popsala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Do další akce se pustili během prosince, v jeden den to bylo ale hned dvakrát.

„V jednom případě zde figuroval pouze jeden vandal, který vytvořil nápis uvnitř tramvaje číslo osm. K druhé události došlo v jiném voze, do kterého nastoupila trojice osob. Dle záběrů zde byl jeden sprejer a přítomna byla ještě dívka a další mladík, který vše natáčel na mobilní telefon. I s těmito dvěma svědky by policisté rádi hovořili,“ dodala mluvčí.

Informace k vandalům přijmou policisté na lince 158.

Policisté se psem chytili v Pardubicích sprejery přímo při činu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám