Hlavní obsah

V ukradeném taxíku se řítil Prahou se 2,5 promile. Srazil motorkáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukradený taxík, 2,5 promile alkoholu v krvi, drogy, sražený motorkář a nespočet dopravních přestupků a ohrožených životů. Takovým skóre se může „pochlubit“ dvaatřicetiletý muž, kterého minulý týden zadržela policie po jeho zběsilé jízdě Prahou. Muž je mimo jiné obviněn z obecného ohrožení, za což může v případě odsouzení strávit až osm let za mřížemi.

Zběsilá jízda Prahou.Video: Policie ČR

 
Článek

„Bylo pondělí 19. září deset minut před půl čtvrtou odpoledne, kdy do vozidla taxi nastoupil muž, který však nebyl zákazník, ale zloděj,“ uvedla pražská policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Taxikáři muž, který měl podle policie v krvi 2,5 promile alkoholu a byl pod vlivem drog, vyhrožoval násilím, aby své auto opustil. Řidič tak v obavách o svůj život učinil a běžel nahlásit krádež na nejbližší policejní stanici.

Zloděj na nic nečekal a okamžitě z místa činu odjel. Ulicemi Prahy se řítil bez většího ohledu na provoz či přecházející chodce. Poblíž Florence objel auto i před ním stojící autobus a vjel mezi chodce na přechod, kde lidé přecházeli na zelenou. Pokračoval dál směrem k Vltavě, kde přejížděl do protisměru a zpět, během čehož mimo jiné srazil motorkáře. Muž pokračoval v nebezpečné jízdě po Dvořákově nábřeží na Mánesův most, kde zcela bezohledně vjel na chodník.

Řidička, která se dvěma promile v krvi zabila policistu, vyfasovala 13 let

Krimi

Zloděj nakonec s taxíkem skončil v podzemních garážích v Praze 7, kam se vřítil vysokou rychlostí, přelomil závoru a narazil do betonových sloupů. Auto vzápětí vzplálo.

To už ale na místo dojeli policisté, kteří u muže zjistili nejen pozitivní test na drogy a alkohol, ale také, že má platný zákaz řízení do roku 2024. Muž je v současnosti ve vazbě.

„V souvislosti s tímto případem pátrají kriminalisté po očitých svědcích, a hlavně po účastnících silničního provozu, které tento řidič svou bezohlednou jízdou 19. září kolem půl čtvrté odpoledne ohrozil. Ozvěte se prosím na linku 158 nebo navštivte nejbližší policejní služebnu,“ žádá policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám