Hlavní obsah

V Třinci byly nezávisle na sobě znásilněny dvě děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Hned dva případy znásilnění dospívajících děvčat řeší policie v Třinci. Nejprve na začátku července oznámila šestnáctiletá dívka, že ji na ulici přepadl a znásilnil její známý. O několik dní později bylo u břehu řeky Olše znásilněno další, teprve čtrnáctileté děvče.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Policie o případech dosud neinformovala, nemají spolu ani nic společného kromě toho, že obě znásilněné dívky se znají. Informace policie poskytla až nyní na základě dotazů Novinek.cz.

V prvním případě kriminálka s podezřelým již pracuje, ve druhém případě je pravděpodobný pachatel již ve vazbě.

Co se týče prvního případu znásilněné šestnáctileté dívky, Novinky.cz hovořily s jejím bratrem, který na případ upozornil a který obviňuje policii z necitlivého přístupu ke své sestře.

Muž na cyklostezce na Prostějovsku znásilnil mladou ženu

Krimi

K útoku došlo na odlehlém místě nedaleko centra města. Dívka na policii dorazila až po třech dnech, poté co se svěřila doma.

Bratr údajně znásilněné dívky si přitom stěžuje na to, že policie o věci neinformovala veřejnost ani poté, co po dvou týdnech došlo ke znásilnění další školačky, o němž se dozvěděl shodou okolností, protože obě dívky se znají a nedalo se vyloučit, že aktérem zločinů byl stejný muž.

Policie však tvrdí, že k aktivnímu informování veřejnosti s ohledem na citlivost případů, věk poškozených i na to, že útoky nebyly náhodné a obě oběti se s pachateli znaly, neměla žádný důvod.

Mladistvý na útěku z ústavu znásilnil ženu v Havířově

Krimi

„Mohu potvrdit, že policisté ve druhém případě podezřelého muže po několika hodinách zadrželi a obvinili. Podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což státní zástupce učinil a soud rozhodl o vzetí obviněného do vazby,“ sdělila mluvčí policie Soňa Štětínská.

Co se týče prvního případu, policisté podle mluvčí s údajným podezřelým pracují a provádějí potřebné úkony, které předcházejí jeho případnému obvinění. Policie zároveň prověří všechny stížnosti, které vůči zúčastněným policistům vznáší rodina jedné z poškozených dívek.

„Tímto podáním se již odbor vnitřní kontroly krajského ředitelství zabývá,“ dodala mluvčí.

Cizince podezřelého ze znásilnění ženy na pražské Letné zadrželi v Rakousku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám