Hlavní obsah

Mladistvý na útěku z ústavu znásilnil ženu v Havířově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Klienta výchovného ústavu, který ještě nedovršil plnoletost, obvinili kriminalisté z toho, že minulý týden v lesoparku v Havířově znásilnil mladou ženu. Během vyšetřování vyšlo najevo, že má za sebou kromě toho ještě minimálně dvě loupeže z počátku prázdnin.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

K útoku došlo na konci uplynulého týdne, policie o něm informovala ve čtvrtek.

„Za pomoci násilí podpořeného pohrůžkou zabití pachatel ženu zatáhl do zalesněného prostoru. Vyděšená dívka se mu jeho jednání snažila rozmluvit, přitom však zachovala klidnou hlavu a v nestřeženém okamžiku se jí podařilo z místa utéct k ženě, která tudy zrovna procházela. Když násilník viděl, že volají mobilem, z místa utekl,“ uvedla mluvčí policie Daniela Vlčková.

Policisté ve spolupráci se strážníky mladíka zadrželi během několika hodin. Navíc zjistili, že na počátku prázdnin přepadl šedesátiletou ženu, které strhl z ramene kabelku a přitom ji zranil, a poté svůj čin za několik dní zopakoval a dopustil se loupeže na další mladé ženě.

„Kriminalisté mladistvého obvinili z provinění znásilnění, loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala mluvčí s tím, že soud mladíka poslal do vazby.

Muž na cyklostezce na Prostějovsku znásilnil mladou ženu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám