Hlavní obsah

V rychlosti 179 km/h smetl na Znojemsku fiat. Za smrt řidičky mu soud potvrdil 11,5 roku

Právo, ČTK, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Vrchní soud v Olomouci potvrdil Stanislavu Sochnovi trest 11,5 roku za obecné ohrožení při jízdě na Znojemsku. Devětadvacetiletý muž ohrozil několik řidičů a nakonec se střetl s fiatem, v němž zemřela žena. Sochna za volant svého volva v osudný den sedl opilý, navíc se zákazem řízení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Stanislav Sochna, obžalovaný kvůli tragické nehodě

Článek

Nehoda se stala u tzv. kasárenské křižovatky u Milíčovic na Znojemsku.

Sochna nejprve riskantně předjížděl, přičemž jen shodou okolností a díky bleskurychlé reakci ostatních řidičů nedošlo k hromadné nehodě několika aut, v jednom z nich cestovaly i dvě děti.

Opilec se zákazem řízení v rychlosti 179 km/h zabil řidičku, dostal 11,5 roku

Krimi

O pár minut později ale už došlo k tragédii. Sochna v rychlosti 179 kilometrů v hodině nezvládl zatáčku, dostal smyk a doslova smetl ze silnice protijedoucí fiat. Jeho 50letá řidička zemřela na místě.

Sochna měl hned po nehodě úplně jiné starosti než starost o její stav. „Tady pan obžalovaný seděl před svým autem a pořád dokola opakoval: pomoz mi, kamaráde, nevolej benga,“ popsal jeden ze svědků.

Ve 180 kilometrech měl způsobit smrtelnou nehodu, za obecné ohrožení mu hrozí 15 let

Krimi

Obžalovaný muž, který před soudem prohlásil, že jej živí maminka, po celou dobu jednání tvrdil, že za nehodu může mrtvá řidička. „Ona mi tam vjela,“ tvrdil Sochna, kterému po nehodě naměřili přes promile alkoholu.

Znalci vypočítali, že zatáčka se dala projet ještě v rychlosti 163 kilometrů v hodině. „Po jejím překročení se však vozidlo obžalovaného dostalo do nekontrolovaného a neovladatelného smyku a v protisměru narazilo do vozu řidičky, která neměla žádnou šanci střetu zabránit. To vše bylo ze stop jasně patrné,“ uvedl jeden ze znalců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám