Hlavní obsah

URNA zasahovala proti muži zabarikádovanému v pražském bytě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vyjednavači i jednotka URNA zasahovali ve středu v podvečer v Praze-Bubenči u muže, který se zabarikádoval a vyhrožoval sebevraždou. Zásah trval několik hodin. Policie uvedla, že muž má zřejmě u sebe zbraň a nevyloučila, že může i držet rukojmí. Policie do bytu vtrhla po osmé hodině. Uvnitř byl jeden člověk.

Zásah v Praze-Bubenči Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Byl proveden násilný vstup do bytu, ve kterém byla nalezena jedna osoba, u této osoby v současné době zjišťujeme její zdravotní stav ,“ řekl Novinkám pražský policejní mluvčí Jan Rybanský. Muž se pokusil o sebevraždu a je v péči záchranářů.

„Muž byl předávkovaný léky, záchranáři ho museli uvést do umělého spánku, zaintubovat ho a po ošetření byl převezen do nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Policie vyjela do ulice Jaselská kolem půl čtvrté odpoledne na základě tísňového volání s tím, že v bytě by měl být ozbrojený muž střelnou zbraní, který vyhrožuje sebevraždou.

„Mohu potvrdit, že policisté u případu zasahují. Na místě jsou dva vyjednavači a byla povolána také zásahová jednotka. Muž by měl být v bytě sám,“ řekl odpoledne Novinkám Rybanský.

Později policie uvedla, že muž možná drží rukojmí. „Nemůžeme vyloučit, že je ozbrojený a drží tam rukojmí. Na místě je vyjednavač a prvosledové hlídky.“ Informace o rukojmím se po zásahu zatím nepotvrdily.

Policie část ulice uzavřela a po dobu zásahu tam nikoho nepouštěla.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zásah policie v Praze

Vraha z Klánovického lesa zatím neznáme, přiznala policie

Krimi
Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zásah policie v Praze

Foto: Pavel Jaňurek

Policie zasahuje v pražských Dejvicích

Reklama

Výběr článků

Načítám