Hlavní obsah

V Praze utekla majiteli samička servala

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po kočkovité šelmě rodu servala stepního pátrají od středy policisté a strážníci v pražské části Újezd nad Lesy. Chovatel uvedl, že se samička zaběhla nešťastnou náhodou a není podle něj nebezpečná.

Foto: Profimedia.cz

Serval stepní (ilustrační foto)

Článek

Mluvčí strážníků Irena Seifertová ve čtvrtek uvedla, že její kolegy požádala o spolupráci policie. „Zapojili jsme se do pátrání, zatím je akce bez výsledku,” řekla Novinkám.

Zvíře uteklo z chovu v ulici Chotěnovská, majitel oslovil obyvatele Újezdu na Facebooku. „Nešťastnou náhodou se nám zaběhla z našich tří koček jedna samička servala,” sdělil uživatel sociální sítě Jan Novák.

Chov šelem nemá u sídliště v Rokycanech co dělat, rozhodli veterináři

Krimi

Šelma se jmenuje Honey a je podle něj velká jako střední pes. „Je hodná, neškodná a nejspíš docela vystrašená. Doopravdy neublíží, bude někde zalezlá pod keřem, cizích se spíš bojí, leda by jí někdo hodil provázek na hraní,” upřesnil Novák s tím, že samička umí být také zvědavá.

V rámci klasifikace zvířat je serval šelma z podčeledi malých koček. Jejím domovem je Afrika, především oblasti na jih od Sahary. V Česku je chov v zajetí podmíněn souhlasem veterinární správy.

Turistka v Kanadě zahnala pumu Metallikou

Koktejl

Serval má vyšší a štíhlé tělo, umí běhat rychle na krátkou vzdálenost a skákat ve vysoké trávě. Loví zejména hlodavce a ptáky.

Reklama

Související články

Pětiletou dívenku honil po zahradě kojot

O velkém štěstí může mluvit pětiletá Christine z amerického města Villa Park v Illinois. Tu v úterý téměř napadl kojot, se kterým se dívka potkala na zahradě...

Výběr článků

Načítám