Hlavní obsah

V Praze se našlo mrtvé novorozeně, zemřela i matka

PRAHA
Aktualizováno

Mrtvého novorozence našli policisté v neděli dopoledne v Krymské ulici na Praze 10. Policisté už znají totožnost matky dítěte. Lékař po prvním ohledání novorozeněte konstatoval, že dítě zemřelo násilnou smrtí - udušením. Následky utajeného porodu nepřežila ani matka dítěte, uvedla televize Nova.

Článek

Žena čínského původu podle TV Nova po převozu do nemocnice vykrvácela.

Podle mluvčí pražské policie Evy Brožové měla matka dítěte po porodu zřejmě zdravotní problémy, takže ji k ránu odvezla záchranná služba do nemocnice v Praze 10. Dítě u sebe ale žena neměla. Lékaři až v nemocnici zjistili, že žena porodila dítě a odvezli ji na operační sál.

"Později policisté šetřením v Krymské ulici v Praze 10 nalezli v popelnici v chodbě jednoho z domů mrtvé novorozeně," uvedla Brožová.

Mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová doplnila, že příčinu smrti ještě bude muset potvrdit soudní pitva.

Podobných případů je několik do roka

V Česku policie vyšetřuje nálezy mrtvých novorozenců vícekrát za rok. Například letos v březnu bylo mrtvé tělíčko novorozence nalezeno ve sklepě domu ve Žluticích na Karlovarsku. Šestatřicetiletou ženu, která je zřejmě matkou mrtvého novorozeněte, policie zná. Zatím se nepodařilo zjistit, jestli dítě porodila živé.

V dubnu byla nalezena mrtvolka novorozeného chlapečka v Baťově kanále ve Spytihněvi na Zlínsku. Úmrtí dítěte šetří policie jako vraždu.

V únoru 2006 policie vyšetřovala nález mrtvého novorozence na skládce v Plané na Tachovsku. Policisté později případ odložili, protože podle znalců novorozenec zemřel přirozenou smrtí.

Mrtvé tělo novorozence nalezli policisté také v červnu 2006 v popelnici v pražském Karlíně. Pitva prokázala, že se dítě narodilo mrtvé.

V červenci 2006 bylo nalezeno v Broumově na Náchodsku mezi odpadem u jednoho z domů tělo novorozence bez známek života. Z vraždy policie podezírala jeho pravděpodobnou třiatřicetiletou matku.

V září 2006 nalezli turisté mrtvé novorozeně u turistické stezky na Mladoboleslavsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Novorozenec nalezený na skládce byl zavražděn

Chlapeček, kterého v úterý nalezli pracovníci skládky plastových odpadů v Plané na Tachovsku, byl zavražděn. Znalci ve středu uvedli, že dítě bylo po narození...

Policisté hledají vraha mrtvého novorozence

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který zabil čerstvě narozeného chlapečka a tělo vyhodil v igelitové tašce. Tělíčko nalezli pracovníci skládky v Plané...

Výběr článků

Načítám