Hlavní obsah

V Praze opět někdo střílel po autobusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V neděli odpoledne střílel v pražské Švehlově ulici na Praze 10 neznámý útočník na autobus. Podobný incident se odehrál ve stejné ulici i minulý měsíc. Tehdy pachatel rozbil několik oken u dvou tramvají a jednoho autobusu.

Foto: Policie ČR

Poškozený autobus

Článek

„Dispečerem dopravního podniku nám bylo oznámeno, že v ulici Švehlova pod přemostěním u Jižní spojky došlo k poškození okna autobusu MHD. Na místo vyrazili policisté a strážníci, kteří propátrávají okolí. K poškození došlo pravděpodobně střelbou ze vzduchovky,“ sdělil Novinkám v neděli před půl pátou odpoledne mluvčí policie Jan Rybanský.

Minulý měsíc ve stejné ulici vystřílel neznámý pachatel sedm oken u dvou tramvají a jednoho autobusu.

Foto: Policie ČR

Dvě rozbitá okna u tramvaje

I tehdy se policie domnívala, že šlo o vzduchovku, případně CO2 pistoli. Vzduchové zbraně patří do kategorie D a nepodléhají registraci, může je tudíž vlastnit a nosit každý člověk starší 18 let.

Policie případ vyšetřuje jako poškození cizí věci a hledá střelce i svědky, kteří viděli něco podezřelého. Ohlásit se mohou na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám