Hlavní obsah

V Ostravě přistihli řidiče, který pro opilost nebyl schopen nadýchat

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiče, který pro svou těžkou opilost nebyl ani schopen absolvovat dechovou zkoušku, přistihli za volantem policisté v Ostravě. Informovala o tom v neděli mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Petr Horník, Právo

Muž kvůli velké opilosti nebyl schopen provést dechovou zkoušku. Ilustrační foto

Článek

Policisté si podle ní v pátek v noci všimli odstaveného automobilu Škoda Octavia, ve kterém hrálo nahlas autorádio a uvnitř spal devětatřicetiletý muž.

„Dechovou zkoušku muž přes opakované pokusy nebyl schopen úspěšně provést,“ řekla Holčáková s tím, že policisté muže vyzvali, aby auto uzamkl a šel pěšky.

Po nějaké době však policisté stejný automobil viděli, jak jede v protisměru jednosměrné ulice. Když se auto snažili zastavit, řidič se jim ještě pokoušel asi 300 metrů ujíždět.

„Muž byl eskortován na protialkoholní stanici, kde se podrobil odběru krve. Tentokrát již byl při provedení dechové zkoušky úspěšnější, neboť ji dokončil s hodnotou 2,3 promile alkoholu v dechu,“ dodala mluvčí s tím, že šofér přišel o řidičský průkaz a čelí podezření z ohrožení pod velivem návykové látky.

„Čeká ho trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám