Hlavní obsah

V Ostravě hoří po výbuchu vrakoviště, plameny hasil vrtulník s bambivakem

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, Novinky, hon, kub

Hasiči zasahují od pondělního rána u požáru ve firemním areálu v Halasově ulici v Ostravě-Vítkovicích. Požár vypukl na autovrakovišti a dým je viditelný ze širokého okolí. Po 15. hodině hasiči nahlásili lokalizaci požáru a snížili stupeň poplachu ze zvláštního na druhý. Podle policie požáru předcházela exploze, nikdo nebyl zraněn. Obyvatelům v okolí se nedoporučuje větrat.

V Ostravě hoří po výbuchu vrakoviště, dým je vidět z dalekaVideo: TV Polar

 
Článek

Hasiči akci označili již ráno jako požár většího rozsahu a postupně zvyšovali stupně poplachu na třetí, který je nejvyšší, před polednem ale následoval ještě zvláštní poplach.

Ten se obecně vyhlašuje, když živel ohrožuje více než 1000 lidí, případně celé obce nebo plochy území nad 1 km čtvereční.

V Ostravě hořel sklad rohoží, škoda je milion

Krimi

Postupně dorazilo k požářišti přes třicet jednotek hasičů v 58 vozidlech. Kolem 10:00 přiletěl také policejní vrtulník, který hasí z výšky pomocí bambivaku. Ten hasiči plní přímo v areálu.

Policie na Twitteru uvedla, že masivnímu požáru předcházela exploze.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Plameny zasáhly autovrakoviště v Ostravě.

„Nikdo nebyl zraněn. Evakuace obyvatelstva nebyla nutná, nicméně hustý dým lze pozorovat ze vzdálenosti několika kilometrů,“ sdělila policie.

„Žádáme obyvatele v přilehlém okolí, aby ve svých domácnostech neotevírali okna z důvodu pravděpodobného zahoření plastových materiálů v objektu firmy,“ varovala policie.

Muž odřízl hadici u sporáku a zapálil ji před zraky policistů

Krimi

Příčina požáru zatím není jasná, zabývají se jí vyšetřovatelé.

Požár vrakoviště v Ostravě.Video: Policie ČR

Plameny zasáhly areál firmy SPV Recycling CZ, která má sídlo v Halasově ulici. Zabývá se výkupem a likvidací autovraků a kovového odpadu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám