Hlavní obsah

V Ostravě hořel bytový dům. Zranilo se osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Osm lidí utrpělo zranění při požáru, který v sobotu dopoledne vypukl v třípodlažním bytovém domě v Ostravě na Hranečníku nedaleko dopravního uzlu. Hasiči z objektu vyvedli přes dvě desítky osob. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Zásah hasičů v hořícím doměVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Operační středisko hasičů bylo podle něj o požáru ve Slezské Ostravě informováno čtvrt hodiny před devátou hodinou ranní. Na místě zasahovaly čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

Požár se rozšířil od hořící válendy v obývaném sklepě domu. „Hasiči vyvedli, respektive vynesli ze silně zakouřeného objektu 25 osob, včetně šesti dětí a imobilního muže. Většině osob přitom nejprve nasadili takzvanou vyváděcí masku,“ uvedl mluvčí.

Mladík střílel z balkonu v Ostravě, airsoftovou zbraní trefil auto policie

Krimi

Několik vyvedených osob se podle ně nadýchalo kouře. „Do nemocnice muselo být odvezeno osm zraněných. Předběžná škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun,“ konstatoval Kůdela.

Zraněné po vyvedení z objektu předávali zdravotnickým záchranářům. Dům nakonec odvětrali přirozeně a přetlakovým ventilátorem.

„Není vyloučeno, že hořet začalo kvůli nedbalosti osoby v souvislosti s používáním otevřeného ohně,“ doplnil mluvčí hasičů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči vyvedli, případně vynesli, z objektu, v němž vypukl požár, 25 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám