Hlavní obsah

V Olomouci zachvátil požár rodinný dům, jednoho člověka oživovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Tři jednotky hasičů likvidovaly ve čtvrtek odpoledne požár, který vypukl v rodinném domě v Olomouci. Na místě hasiči našli člověka bez známek života, kterého se jim ve spolupráci se zdravotníky podařilo resuscitovat. Při hašení byl zraněn i jeden hasič.

Foto: HZS Olomouckého kraje, Novinky

Oheň zachvátil první nadzemní podlaží rodinného domu.

Článek

Oheň zachvátil v domě první nadzemní podlaží. „Ihned po příjezdu jednotek jsme nasadili dva proudy, kterými jsme požár zlikvidovali. Při průzkumu objektu byla nalezena jedna osoba bez známek života. Zahájili jsme okamžitou resuscitaci,“ sdělil Novinkám mluvčí hasičů Josef Koláček.

Ve spolupráci se zdravotnickou záchrankou se podle něj podařilo u daného člověka obnovit životní funkce, poté byl transportován ve vážném stavu do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Foto: HZS Olomouckého kraje, Novinky

Oheň způsobil škodu za minimálně půl milionu korun

„Na místo se dostavil nás vyšetřovatel, který určil výši škody na minimálně půl milionu korun. Během zásahu došlo ke zranění jednoho hasiče,“ dodal Koláček.

Poznamenal, že na místě zasahovali profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní z městských částí Černovír a Chválkovice.

Hasiči ukázali záchranu rysího mláděte ze stromu. Podřízli pod ním větev a letěl do sítě

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám