Hlavní obsah

V nemocnici v Třinci se střílelo, policie zadržela dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec
Aktualizováno

Areálem nemocnice v Třinci se ve středu ve tři hodiny ráno ozval výstřel. Podle policie muž vypálil z legálně držené samonabíjecí pušky, předcházela tomu hádka s pracovníkem ostrahy. Policisté na místě zadrželi dva muže, oba byli opilí. Incident se obešel bez zranění. Policie případ prověřuje jako vydírání, za což hrozí až osm let vězení.

Foto: Pavel Karban, Právo

Dlažba u vrátnice třinecké nemocnice poškozená výstřelem

Článek

O případu informovala policie na Twitteru, výstřel padl brzy ráno. „Policisté speciální pořádkové jednotky zadrželi dvě osoby," uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Oba zadržení, jejichž věk policie neupřesnila, jsou podle mluvčí opilí a čeká se na jejich vystřízlivění, aby s nimi mohli policisté dál pracovat.

Kriminalisté případ prověřují jako vydírání, za které hrozí až osmileté vězení. Co mělo být předmětem vydírání, ani další okolnosti policie zatím neupřesnila.

„Zajistili jsme zbraň, kterou měl mít podezřelý na místě události. Jedná se o legálně drženou samonabíjecí pušku,” sdělila mluvčí s tím, že výstřelu předcházel slovní a fyzický konflikt mezi ostrahou objektu a jedním ze zadržených.

Mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková později upřesnila, že se střílelo před vrátnicí okolo 3:00.

V pražské nemocnici zranil střelec dva pacienty, agresora zpacifikovaly sestry

Krimi

„Provoz nemocnice není nijak omezen. S ohledem na policejní vyšetřování se nemůžeme k této mimořádné události dále vyjadřovat,” řekla ČTK mluvčí.

Jak přesně k incidentu, který skončil výstřelem do země, došlo, není jasné. Vrátná Marcela Maroszová, která přišla až na ranní směnu, má informace od kolegyně z noční směny, která agresora zažila na vlastní kůži.

Incident zaznamenaly kamery

„Bylo to kolem třetí tady na vrátnici,“ řekla s tím, že podle slov kolegyně dorazil nejprve jeden opilý muž do nemocnice kvůli ošetření. „Ale dělal tam rozruch, tak ho ochranka zpacifikovala a vyvedla ven,“ popsala s tím, že za chvíli přijel autem druhý muž, který u sebe měl zbraň.

„Na kolegyni řval, ať otevře závoru, ona nechtěla. Tak tady začal sprostě nadávat a ona ze strachu otevřela. To už tu ale byla ochranka. On vystřelil, ale nic se nestalo,“ nastínila žena.

Foto: Pavel Karban, Právo

Vrátnice v areálu nemocnice v Třinci, kde padl výstřel

Informace i tom, jak se podnapilý muž dostal do nemocnice, se ale mezi personálem různí. Podle jednoho z lékařů přijel taxíkem a chtěl se nechat ošetřit.

Ředitel nemocnice Jiří Veverka uvedl, že on sám o tom ví taky málo, a zadržení dvou mužů nevěděl. Incident se podle něj stal hned pod bezpečnostními kamerami, ze kterých si policie již vzala záběry.

Informace o střelbě v nemocničním zařízení připomněla tragédii z prosince 2019, kdy 42letý střelec útočil na pacienty v čekárně v areálu Fakultní nemocnice v Ostravě.

Muž tehdy zabil sedm lidí a další zranil, pak zastřelil sebe. Vzhledem k tomu, že pachatel je mrtvý, kriminalisté případ odložili.

Reklama

Související články

V pražské nemocnici se zastřelil pacient

Úmrtí staršího pacienta v nemocnici v pražském Motole vyšetřují od pátečního rána policisté. Podle informací Novinek měl muž spáchat sebevraždu střelnou...

Výběr článků

Načítám