Hlavní obsah

Střelba ve střešovické nemocnici vyděsila pacienty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Střelba vyděsila v sobotu odpoledne pacienty a zaměstnance Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích. Podle dostupných informací měl proti sobě obrátit zbraň muž, který následkům střelných zranění podlehl.

Foto: Aktu.cz

Policie na místě činu

Článek

„Mohu potvrdit, že policisté krátce po 16. hodině přijali hlášení o tom, že muž v prostoru urgentního příjmu vytáhl krátkou střelnou zbraň a rozhodl se dobrovolně ukončit svůj život,” řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Rybanský. Případ převzali kriminalisté.

Foto: Aktu.cz

Policie na místě činu

Podle informací Novinek nicméně při střelbě nikdo další zraněn nebyl, ke střelbě došlo v prostoru pohotovosti, která byla uzavřena a vyšetřovatelé jsou stále na místě.

K podobné události byli policisté přivoláni v dubnu do pražské motolské nemocnice, kde po střelbě zemřel pětasedmdesátiletý pacient. Podle tehdejšího vyjádření mluvčí nemocnice Pavlíny Dankové to byl pacient s vážnou diagnózou a s největší pravděpodobností se zastřelil sám. Střelba tak zřejmě nesouvisela s žádným dalším člověkem.

Případy vážného napadení ostatních pacientů nebo personálu nemocnic jsou v Česku spíše ojedinělé. Nejtragičtějším byla střelba v čekárně polikliniky ostravské fakultní nemocnice loni 10. prosince, kde dvaačtyřicetiletý střelec sedm lidí zabil, dva zranil a poté spáchal sebevraždu.

Loni v březnu ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady postřelil pacient dva lidi, jeden z nich následně zraněním podlehl. Na hematologické klinice střílel čtyřiasedmdesátiletý pacient, který se pohádal s dvěma muži, s nimiž ležel na pokoji. Střelec po činu odmítl vypovídat, policie ho poslala do vazby a začala trestně stíhat. Koncem dubna pachatel zemřel v pankrácké věznici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám