Hlavní obsah

V nemocnici ukradli přístroj na EKG

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Zloději se v naší republice nezastaví opravdu před ničím. Příkladem toho je případ neznámého pachatele, který ukradl začátkem týdne přístroj na měření EKG ve Fakultní nemocnici s poliklinikou v Ostravě - Porubě.

Foto: Vladimír Uhlíř

Dana Smržová a Stanislav Hořínek vypráví své zážitky z cestování po Galapágách

Článek

"Přístroj značky Schiller v hodnotě 180 tisíc korun byl za blíže nezjištěných okolností odnesen z uzamčené ordinace kardiochirurgické ambulance," informoval ve středu policejní mluvčí Milan Klézl. Více podrobností o neobvyklé krádeži, za kterou pachateli hrozí až tři roky vězení, policie nesdělila.

Přístroj je cenný jen pro odborníka

Mluvčí nemocnice Štěpán Neuwirth řekl, že si nikdo nedovede vysvětlit, jak a hlavně proč zloději přístroj z uzamčené ordinace vynesli. Přístroj na měření EKG je podle něj běžnému člověku k ničemu, protože změřené údaje dokáže vyhodnotit jen lékař. "Užitečný může být jenom odborníkovi. Těžko spekulovat, k čemu bude zloději přístroj dobrý. Až ho policie chytí, určitě se ho na to zeptá. Sám jsem na to zvědavý," řekl Neuwirth.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám