Hlavní obsah

V kasinu v Rozvadově objevili falešné žetony, podezřelé hráče policie propustila

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Větší množství falešných hracích žetonů zaznamenali v kasinu v Rozvadově na Tachovsku. Policie podle zjištění Práva zadržela několik hráčů, ale později je propustila. Nikomu zatím nebylo sděleno žádné obvinění.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie i státní zastupitelství k případu mlčí. „Vyšetřovatelka si nepřeje cokoliv zveřejňovat s ohledem na probíhající trestní řízení,“ reagovala na dotaz Práva Pavla Burešová z plzeňského krajského policejního ředitelství.

Sdílnější nebyl ani šéf tachovského státního zastupitelství Zbyněk Eger. „V tuhle chvíli by poskytnutí bližších podrobností ze strany orgánů činných v trestním řízení mohlo narušit další průběh vyšetřování,“ dodal šéf žalobců.

Vyjádření se Právu nepodařilo získat ani od zástupců kasina. „Momentálně se to nehodí. Dál už nevolejte,“ sdělila žena, na kterou reportéra Práva přepojila recepční kasina.

Z jiného zdroje Právo zjistilo, že v policejní cele skončili cizinci, kteří měli směnit padělané žetony za peníze. Za jejich propuštěním stojí zřejmě stanovisko České národní banky, podle které nejsou hrací žetony oficiálním platidlem a jejich pouhé držení tak není trestným činem na rozdíl od držení padělaných peněz.

Podle oslovených právníků by tak v tomto případě mohlo připadat v úvahu podvodné jednání, tedy že podezřelí věděli o tom, že žetony jsou padělané a s tím úmyslem je také zneužili. Ale pro to policisté doposud nemají dostatek důkazů.

Reklama

Výběr článků

Načítám