Hlavní obsah

V Havířově dopadli gang lupičů, nikdo z nich ještě není plnoletý

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Skupina pěti mladíků, kteří na ulicích v Havířově-Šumbarku přepadávali lidi, skončila v minulých dnech v síti policie. Čtyři mladistvé ve věku od 15 do 17 let policie obvinila z loupeží, pátý trestně stíhán nebude, protože je mu pouze čtrnáct let.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Scénář přepadení byl vždy stejný. Mladíci po domluvě vytipované muže přepadávali zákeřně zezadu. V momentu překvapení muže srazili na zem, na to jim prohledali kapsy a brali peníze, telefony a zlaté šperky. Muže si tipovali v ulicích, pod rouškou tmy,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Série loupeží začala 10. března na Jarošově ulici, kde dětský gang přepadl 51letého muže. Nejmladší člen skupiny ho nejprve zezadu udeřil tak silně, až upadl na zem, poté se k útoku přidali další. Muže okradli o peněženku, zlatý řetízek a mobilní telefon. Podobně si počínali i v dalších případech.

„Proti čtyřem pachatelům policejní komisař zahájil trestní stíhání, všichni jsou viněni ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Na všechny mladistvé pachatele je podán návrh na vazební stíhání,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám