Hlavní obsah

Svázaná rodina v domě na Domažlicku: Možná loupili falešní policisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filipova Hora

Do rodinného domu ve Filipově Hoře na Domažlicku v noci na pátek vtrhli ozbrojenci. Údajně měli černé kombinézy s nápisem policie. Podle dostupných informací svázali majitele německého původu Johanna G. i jeho blízké a žádali peníze. Z místa pak utekli, policie po nich stále pátrá.

Dům ve Filipově Hoře na Domažlicku,kde došlo k přepadeníVideo: Klára Mrázová, Novinky

 
Článek

Ve čtyři hodiny ráno projížděla místem Marie, jež ve Filipově Hoře bydlí. „Mířila jsem do práce. Všude byla spousta policejních aut. Stála i na okolní louce. V celém domě se svítilo,“ popsala žena, která si přála zůstat v anonymitě, ale redakce její celé jméno zná.

Informace o tom, co se stalo, se dozvěděla až z médií. „Nikdo mi nechtěl nic říct. Slyšela jsem i vrtulník. Původně jsem si myslela, že jsou to vojáci, občas tudy prolétávají do Německa. Ale to už hledali ozbrojence,“ řekla.

Sklo u vchodových dveří rodinného domu Johanna G. je rozbité, dřevo, jež bylo původně naskládané na sobě, leží poházené kolem. Na zvonění reportérky Novinek v pátek odpoledne nikdo nereagoval, v horním patře štěkali psi.

Ozbrojenci v noci přepadli dům na Domažlicku, rodinu svázali

Krimi

Budova je opuštěná, nejbližší sousedé se nacházejí několik set metrů odtud. „My jsme tady všichni daleko od sebe. Já jsem nic neslyšela. Kdyby někdo přijížděl zezdola ze vsi, určitě by mě to vzbudilo. Mám lehké spaní, takže si vybrali druhou stranu. A tam je navíc val, který zvuky odhluční,“ popsala Anna Tichá.

Uvedla, že ráno ji navštívili policisté se psem. „Ptali se, jestli se tady ti gauneři neschovávají a nemám třeba něco zničeného,“ doplnila.

Ničeho podezřelého si nevšimli ani ostatní obyvatelé Filipovy Hory. Událost ale vsí hýbe a každý o ní mluví. „Údajně byli lupiči přestrojeni za policisty. Měli mít černé kombinézy a snad i kukly,“ doplnil muž.

Podle získaných informací bydlí v domě kromě Johanna G. i jeho slovenská partnerka a její syn. Lupiči měli všechny svázat a vzít si peníze.

Spekuluje se o tom, že přepadení souvisí s mužovým podnikáním. Jak Novinky zjistily, 55letý Němec provozuje noční klub La Luna na Folmavě.

V minulosti měl problémy se zákonem. V roce 2020 ho domažlický soud potrestal tříletou podmínkou a pokutou 80 tisíc korun za kuplířství. Podle rozsudku získal od července do října 2016 nejméně čtvrt milionu korun jako provizi ze sexuálních služeb, které v jeho nočním klubu poskytovaly prostitutky.

Policisté stále ozbrojence hledají, potvrdila během pátečního odpoledne jejich mluvčí Dagmar Brožová. Na případu spolupracují také s německými kolegy. „V současné době provádíme úkony trestního řízení, takže nebudeme poskytovat bližší informace,“ dodala Brožová.

V kradeném voze ujel policii, zatkli ho o den později, když nezaplatil na benzince

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám