Hlavní obsah

V kradeném voze ujel policii, zatkli ho o den později, když nezaplatil na benzince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubenec

Jedenadvacetiletý muž přijel do Dubence na čerpací stanici, natankoval plnou nádrž, nakoupil si krabičky cigaret a „zaplatil“ kartou. Na potvrzení platby totiž nečekal, nasedl do auta a začal odjíždět. Když obsluha zjistila, že se platba neuskutečnila, rozběhla se za ním. Mladík na ni v té chvíli vytáhl zbraň se slovy, ať to nechá být. Poté šlápl na plyn a zmizel na dálnici D4 ve směru na jižní Čechy.

Policisté na dálnici D4 zadrželi muže obviněného z loupežeVideo: Policie ČR

 
Článek

Podle policejního mluvčího Pavla Truxy dorazil mladík k čerpací stanici 11. března v citroenu. Auto policie už tehdy evidovala jako odcizené. Po podezřelém muži, navíc ještě ozbrojeném, začalo pátrat několik hlídek. Jiní policisté zase prověřovali záznamy z kamer, na kterých odcizené auto našli.

„Ve spolupráci s jihočeskými kolegy byl podezřelý řidič hlídkou Dálničního oddělení Chotoviny na dálnici D3 zadržen,“ popsal Truxa.

Při následném výslechu se mladík kriminalistům přiznal, že zbraň cestou odhodil do rybníka. Tam byla poté nalezena policejními potápěči. Šlo o plynovou pistoli.

Sledoval ženu v Bubenči a zezadu ji přepadl. Lupiče zachytila kamera

Krimi

Kriminalisté muže obvinili ze závažného zločinu loupeže a podali návrh na vzetí do vazby. Ten soud akceptoval. Obviněnému hrozí v případě prokázání viny až deset let vězení.

Podle Truxy spočítá loupež hlavně v tom, že jinou osobu ohrožoval zbraní. Zda nezaplacení dopředu plánoval, mluvčí neuvedl.

Den předtím ujížděl

To ale nebylo vše, čeho se muž dopustil. O den dříve 10. března ujížděl v kradeném vozidle policejním hlídkám na Berounsku. S autem odmítal zastavit, zběsilou jízdou se z Berouna dostal až do Cerhovic v Plzeňském kraji. Hlídkám nakonec ujel, nenašla ho ani posádka policejního vrtulníku.

Pronásledování nakonec policii vyšlo draho. Cestou se jim totiž u jednoho služebního auta podařilo prorazit vanu motoru, v Cerhovicích u Zbirohu pak měla jiná hlídka dopravní nehodu s řidičem, který jim původně uhýbal, pak jim ale vjel znovu do cesty.

Policisté při honičce jedno auto poškodili, s druhým havarovali. Pronásledovaný řidič ujel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám