Hlavní obsah

V Davli u Prahy se srazily dva autobusy, jedenáct zraněných

Novinky, Pavel Jaňurek
Davle
Aktualizováno

Jedenáct lidí se v pondělí odpoledne zranilo při srážce dvou autobusů mezi Davlí a Štěchovicem na Praze západ. Kvůli nehodě museli policisté uzavřít hlavní tah mezi Prahou a Slapy.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda dvou autobusů v DavliVideo: Novinky

 
Článek

„Na tamní zastávce narazil linkový autobus na trase Sedlčany-Praha do autobusu linky číslo 390, která jela z Rabyně do Prahy,“ potvrdil Ivo Novotný, mluvčí společnosti Arriva, která oba autobusy provozuje. V lince číslo 390 cestovalo osm lidí, v autobuse ze Sedlčan jich bylo 15.

„Na místo vyjelo několik posádek záchranné služby, zraněno bylo jedenáct lidí. Dva lidé byli ošetřeni na místě, čtyři byli převezeni do motolské nemocnice, tři do nemocnice na Karlově náměstí v Praze a dva do krčské nemocnice. Převážně se jednalo o zranění lehčího charakteru, jako jsou zhmožděniny či odřeniny," řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

K nehodě vyrazili také hasiči. „Mohu potvrdit, že zasahujeme u této nehody. Na místo vyjely profesionální i dobrovolné jednotky, které asistovaly záchranářům," sdělil mluvčí hasičů Petr Svoboda.

„Věříme, že všichni cestující budou brzy v pořádku a spolupracujeme při vyšetřování nehody s policií,“ dodal Novotný.

Výběr článků

Načítám