Hlavní obsah

V budově pražské fakulty měl střelec obrovský arzenál zbraní a střeliva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy byl obrovský arzenál zbraní a střeliva, řekl ve čtvrtek na tiskové konferenci policejní prezident Martin Vondrášek. Nebýt rychlého zákroku policie, obětí by bylo násobně více, uvedl.

Střelba na Filozofické fakultě UK v Praze Video: Aktu.cz

 
Článek

„Byl jsem před malou chvílí osobně na místě hrůzného činu, osobně jsem mohl vidět obrovský arzenál střeliva a zbraní přímo v budově. Nebýt rychlého zákroku PČR, tak by obětí bylo uvnitř objektu násobně více,“ řekl Vondrášek.

„Policisté v okamžiku, kdy útočník střílel z římsy budovy, opětovali palbu a jsem přesvědčen, že udělali, co bylo v jejich silách,“ uvedl.

Masový vrah z univerzity se na poslední chvíli zastřelil sám

Krimi

Podle nejnovější bilance vrah na fakultě zastřelil 14 lidí a dalších 25 zranil, z toho deset těžce, uvedl policejní prezident. Zabil zřejmě i svého otce v Hostouni u Kladna.

Vrah měl podle policie zbrojní průkazy na několik palných zbraní, které si zakoupil.

Vondrášek uvedl, že policisté prověřují, že mladík stál i za střelbou v pražských Klánovicích. Policii k tomu vedou důkazy zajištěné v domě v Hostouni u Prahy.

Noční situace před Filozofickou fakultou UK v PrazeVideo: Novinky

Střelec z fakulty možná zabil i muže a kojence v Klánovicích, uvedla policie

Krimi

Výběr článků

Načítám