Hlavní obsah

V Brně evakuovali 19 lidí kvůli úniku plynu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Devatenáct lidí muselo být evakuováno z domu v brněnské Masarykově ulici číslo 6. V protějším domě zaznamenali svářeči ráno únik plynu. Nejvyšší koncentrace plynu ve výši 3 procenta však byla zjištěna právě naproti.

Foto: Ondřej Smolka

Libor Novotný v Galerii Kaple

Článek

Podrobnosti poskytl Novinkám mluvčí jihomoravských hasičů Jarosklav Haid: "Po deváté hodině ráno dělníci v neobývaném domě číslo 13, který rekonstruují, ucítili plyn. Zavolali plynaře, kteří zjistili, že únik je rozsáhlejší. Nejvyšší koncentrace téměř na spodní hranici výbušnosti byla zjištěna v protějším domě číslo 6. Odtamtud bylo evakuováno 19 lidí. Masarykova ulice mezi křižovatkami s Orlí a Jánskou byla uzavřena."

Po 14. hodině ještě na místě stále pracovali plynaři, kteří v délce deseti metrů na obě strany obnažili plynové potrubí. Dokud je nezaslepí, aby mohli opravit porušené místo, nebude ulice otevřena. Část evakuovaných se však již vrátila do svých bytů.

Pro zbytek evakuovaných je na centrálním náměstí Svobody přistavený autobus. Pokud se do večera problém nevyřeší, bude muset radnice Brno-střed najít pro lidi náhradní ubytování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám