Hlavní obsah

V Beskydech se srazili dva lyžaři, pro jednoho letěl vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílá

Na sjezdovce ve skiareálu Bílá v Beskydech se ve středu kolem poledne střetli dva lyžaři. Jeden z nich utrpěl vážná zranění, se kterými byl vrtulníkem transportován do nemocnice. O události informovala policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Foto: Profimedia.cz

Skiareál Bílá v Beskydech. Ilustrační foto

Článek

„Dle prvotních informací měl 25letý lyžař zastavit uprostřed sjezdovky, kde do něj narazil druhý lyžař, 42letý muž. Při události utrpěl starší muž vážná zranění a byl předán zdravotníkům, kteří jej transportovali do nemocnice,“ uvedla Jiroušková.

Zraněnému byla podle ní v nemocnici odebrána také krev pro zjištění případného ovlivnění alkoholem. „Mladší z lyžařů utrpěl zranění středně těžká, dechová zkouška u něj vyloučila požití alkoholu,“ dodala mluvčí s tím, že oba muži měli lyžařské přilby.

Jak uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl, dvaačtyřicetiletý lyžař byl krátce po střetu v bezvědomí, s posádkou záchranné služby už ale byl v kontaktu. „Utrpěl však těžké poranění v oblasti obličeje, jevil známky otřesu mozku a zraněnu měl rovněž horní končetinu. Horská služba pacienta svezla na saních pod sjezdovku, kde se o něj postarali záchranáři,“ sdělil Humpl s tím, že pro něj přiletěl vrtulník.

Mladší účastník kolize byl podle Humpla ošetřen s vážným poraněním nohy. Převezen byl do nemocnice ve Frýdku-Místku.

Policie žádá návštěvníky areálu, kteří srážku viděli nebo by ji mohli mít zaznamenánu na kameře, aby kontaktovali tísňovou linku 158.

V Beskydech zemřel snowboardista. Neměl přilbu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám