Hlavní obsah

V Beskydech zemřel snowboardista. Neměl přilbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílá

Čtyřicetiletý snowboardista zemřel ve čtvrtek dopoledne ve skiareálu Bílá v Beskydech. Muž vyjel mimo sjezdovku a narazil do stromu. Při jízdě neměl na hlavě ochrannou přilbu.

Foto: ZZS MSK

Záchranáři na místě neštěstí

Článek

K tragédii došlo kolem 11. hodiny. „Podle předběžných informací vyjel snowboardista mimo sjezdovku do lesního porostu, kde narazil do stromu. Při tom utrpěl zranění, kterým i přes poskytnutou pomoc na místě podlehl,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byl muž objeven v lese u sjezdovky bez známek života. První pomoc mu poskytli lidé, kteří jej našli, po nich pokračovali v oživování členové horské služby.

„Vzhledem k obtížně přístupnému terénu byl na místo pomocí palubního jeřábu vysazen z vrtulníku lékař, snaha o záchranu snowboardisty pokračovala rozšířenou resuscitací,“ nastínil Humpl a dodal, že prvotní vyšetření muže ukazovalo na poranění hrudníku a páteře.

„Přes veškerou poskytnutou péči muž na místě zraněním podlehl a zasahující lékař musel konstatovat jeho smrt.“

Policejní mluvčí potvrdila, že muž neměl na hlavě ochrannou přilbu. „Okolnosti a příčiny tragické události jsou předmětem prověřování kriminalistů. Na místě byl následně přítomen i policejní krizový intervent,“ doplnila.

Policie žádá návštěvníky skiareálu, kteří mohli zaregistrovat okolnosti předcházející smrtelné nehodě snowboardisty či je zachytit například na video, aby kontaktovali linku 158.

V Rakousku se zřítil z ledovce český lyžař

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám