Hlavní obsah

V Berouně hořel bytový dům, jeden člověk zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

V Berouně v noci ze soboty na neděli hořel bytový dům. Jeden člověk zemřel, 77 lidí se muselo evakuovat. Škoda je zatím odhadnutá na šest milionů korun, ale zřejmě bude vyšší, uvedl v tiskové zprávě mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Hasiči k jedenáctipatrovému domu vyjížděli před 2:30. Kvůli předpokladu, že bude třeba zachránit z hořícího bytu v desátém patře lidi, vyhlásili druhý poplachový stupeň ze čtyř.

"Skutečnost, že si požár vyžádá oběť na životě, byla patrná v okamžiku, kdy první jednotka dorazila ke vstupním dveřím do budovy. Zde se nacházela osoba bez známek života s poraněním typickým po pádu z velké výšky," popsal Sýkora. Okolnosti smrti zemřelého vyšetřují policisté.

Na místo byl povolán i evakuační autobus ze Slaného, 71 lidí se z domu dostalo samo, šest zachránili hasiči. Požár se jim podařilo dostat pod kontrolu zhruba po dvou hodinách. "Po ukončení hasebních prací bylo nutné nasadit přetlakovou ventilaci k odvětrání zplodin hoření, které se nacházely ve společných prostorách budovy," doplnil mluvčí.

Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel ve spolupráci s policií a experty z Technického ústavu v Praze.

Reklama

Související témata:

Související články

Mohutný požár ničil dům v Holešově

Rozsáhlý požár zachvátil v neděli ráno dvougenerační neobydlený rodinný dům v Holešově na Kroměřížsku. Likvidovalo jej devět profesionálních a dobrovolných...

Výběr článků

Načítám