Hlavní obsah

V Adamově na Blanensku hořel byt v paneláku. Čtyři lidé skončili v péči záchranářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adamov
Aktualizováno

V pátek okolo sedmé hodiny večerní vyrazili jihomoravští hasiči k nahlášenému požáru v Adamově na Blanensku. Hořet tam začalo v jednom z panelových domů. Hasiči na místo vyslali deset jednotek. Sedm lidí museli hasiči evakuovat, čtyři obyvatelé skončili v péči záchranářů. Ti je ošetřili na místě, nikdo nebyl vážněji zraněn.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, novinky.cz

Hasiči bojovali s plameny v panelovém domě v Adamově

Článek

Plameny zachvátily jeden z bytů v pátém poschodí v Družstevní ulici. „Evakuovali jsme celkem sedm lidí, z toho dva pomocí automobilového žebříku,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Na místo dorazil i evakuační autobus, v němž mohli první chvíle přečkat lidé, kteří museli před požárem utéct.

„Příčinu požáru bude zjišťovat vyšetřovatel, který je stále na místě. Už nyní lze ale říci, že škoda bude v milionech korun. Většina jednotek už se vrací zpět na základny, zůstáváme ještě na místě proto, abychom i ve spolupráci s obcí zařídili náhradní ubytování,“ dodal Mikoška.

Foto: Facebook Město Adamov, novinky.cz

Dva obyvatele zachránili hasiči pomocí automobilového žebříku

Náhradní ubytování si budou muset zřejmě najít nejen lidé z bytu, který plameny přímo poškodily, ale i z okolních bytů. Město Adamov na svém profilu na sociální síti Facebook informovalo, že vedení města zajistí náhradní bydlení i další potřebné věci. „Velmi děkujeme za okamžité nabídky pomoci. Kdo mohl, pomohl i bezprostředně na místě. Děkujeme!“ informovalo město.

V Olomouci zachvátil požár rodinný dům, jednoho člověka oživovali

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám