Hlavní obsah

Uvěřil, že mu „expert“ za týden výrazně zhodnotí peníze. Přišel o desetitisíce

Očekával zisk z výhodné investice, místo toho ale 29letý muž z okolí Uničova na Olomoucku sčítá ztráty. Uvěřil totiž podvodníkovi, který tvrdil, že mu během týdne zhodnotí vklad do akcií až o 220 procent. Muž poslal postupně 55 tisíc korun, nakonec však o ně přišel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž uvedl, že jej v polovině října navštívil kamarád, od kterého se dozvěděl o výhodné investici a zúročení vložených peněz. Nato mu předal kontakt na finančního experta,“ sdělil Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Libor Hejtman.

Muž experta vzápětí kontaktoval a dostal od něj základní informace k investování. Mělo se jednat o vklady do akcií. Ty se měly po týdnu vyplatit i se ziskem, který se pohyboval od 90 do 220 procent.

„Muž nejprve investoval 30 tisíc korun, ale druhý den mu poradce zavolal, že mu vypadl druhý investor, a proto bude muset zrušit i jeho investici. Tedy pokud ji nebude chtít místo druhého vkladatele dorovnat. Oklamaný muž v danou chvíli nepojal žádné podezření a na účet experta poslal dalších 25 tisíc korun,“ konstatoval mluvčí.

Po týdnu muž čekal na zhodnocený vklad, ale ten nepřišel. Kontaktoval proto poradce, který se ovšem k výplatě investice neměl a začal se vymlouvat. Nereagoval ani na návrh vrácení alespoň vložené finanční částky.

Oklamaný se nakonec ve středu rozhodl událost ohlásit na policii. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, za který hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ doplnil Hejtman.

Muž uvěřil, že má na virtuálním účtu bitcoiny. Přišel o statisíce

Bezpečnost

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám