Hlavní obsah

Útočník v obchodním centru v Praze pobodal muže

Právo, Novinky, Radim Vaculík
Praha
Aktualizováno

V pražském obchodním centru Flora pobodal pachatel podle prvních informací muže tmavé pleti, později se to však nepotvrdilo. Bodl ho nožem do krku a dalších částí těla. Útočníka podle informací Novinek zadržela ochranka jednoho z obchodů a předala policii. Pobodaný muž je podle informací Novinek těžce zraněn.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník v obchodním centru v Praze pobodal černochaVideo: Radim Vaculík, Právo

 
Článek

„Incident začal ještě v prostoru metra, muži do sebe začali strkat,“ popsal Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk. Incident podle něj poté vygradoval v obchodním centru, kam vede z vestibulu metra přímý vstup. „Jeden z mužů druhého bodl,“ potvrdil Daněk. Informaci od svědků, že útočníci byli dva, nepotvrdil.

Útok se odehrál v prvním podzemním podlaží, všude na podlaze byla podle redaktora Práva, který byl na místě, krev. Zraněnému muži pomáhali před příjezdem záchranky svědci, snažili se zastavit krvácení na krku.

„Pacient ztratil velké množství krve, záchranáři ho museli uvést do umělého spánku a napojit na umělou plicní ventilaci,” řekla Novinkám mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník v obchodním centru Flora v Praze pobodal cizince. Zdroj: Pavel Jaňurek, NovinkyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

„Po ošetření a intenzivní lékařské péči ho posádka převezla na ARO Vinohradské nemocnice,” dodala.

Policisté po útoku uzavřeli přízemí a první patro obchodního centra. Na místě podle informací redaktora Novinek stále vyšetřují pražští kriminalisté.

Foto: Radim Vaculík, Právo

Policie na místě zadržela podezřelého (muž v červené bundě). Za ním na zemi leží pobodaný muž.

Muž, který byl zadržen, je podle Daňka Čech. Informace redaktora Práva, že pobodaný muž je tmavé pleti, se později nepotvrdila. Stejně tak prý zatím nelze mluvit o rasově motivovaném útoku.

Reklama

Výběr článků

Načítám