Hlavní obsah

Usmála se na mě, zdůvodnil zvrhlík v Ostravě, proč obtěžoval ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užít si za pomoci násilí chtěl v Ostravě sedmatřicetiletý muž z Karvinska. Nepočítal však zřejmě s tím, že se jeho oběti budou nejen bránit, ale že také pomohou kriminalistům s jeho rychlým dopadením.

Muž obtěžoval ženy v Ostravě.Video: Policie ČR

 
Článek

Násilník se pokusil zneužít hned dvě ženy, a to během několika málo minut.

„Nejdříve muž cestoval tramvají z centra Ostravy, kde jeho pozornost upoutala neznámá žena. U výslechu uvedl, že žena se na něj měla usmát, a tak nabyl pocitu, že se jí líbí,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková s tím, že jakmile žena z tramvaje vystoupila, pustil se podezřelý za ní.

„Šel za ní až do domu v Ostravě-Přívozu. Tam ji měl začít osahávat na intimních partiích. Žena okamžitě zareagovala křikem. Toho se muž zalekl a utekl. Při útěku ztratil mobilní telefon,“ sdělila.

Tím však násilníkovo jednání neskončilo. Na ulici si všiml jiné ženy, a tak se pokusil znásilnit ji.

„Přistoupil k ní a začal se jí opět dotýkat na intimních místech. V tu chvíli si toho všiml přítel ženy, který stál opodál, a okamžitě na mužovo jednání reagoval. Došlo mezi nimi ke slovní potyčce, kdy dnes již obviněný začal muži vyhrožovat a následně utekl neznámo kam,“ nastínila Michalíková.

Policisté se během krátké chvíle dozvěděli od obou žen a muže o obou pokusech. Po stopě zvrhlíka se vydal psovod se služebním psem a k ruce si vzali kriminalisté i záznamy z městského kamerového systému. Díky tomu byl zanedlouho muž zadržen.

„Byl obviněn ze znásilnění, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Obviněný muž s kriminalisty spolupracoval a ke svému jednání se doznal. Uvedl, že měl po alkoholu chuť na sex, ženy se mu líbily, a tak je oslovil s nabídkou k sexu,“ tlumočila policejní mluvčí pachatelovo vysvětlení.

V případě odsouzení hrozí muži až pětiletý pobyt za mřížemi.

Šestnáctiletá dívka znásilnila ve výchovném ústavu mladší chovankyni

Krimi

Výběr článků

Načítám