Hlavní obsah

Uškrtil expřítelkyni, protože svědčila. Výjimečný trest pro recidivistu platí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvaapadesátiletý Ondřej Čavajda si za vraždu své bývalé přítelkyně odpyká 24 let ve vězení. Trest, který mu na konci června uložil královéhradecký krajský soud, nabyl právní moci. Muž ve středu vzal své původní odvolání proti prvoinstančnímu rozsudku zpět.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Čavajda u Vrchního soudu v Praze

Článek

Čavajda ženu zabil v opilosti, už dříve jí vyhrožoval zabitím.

„Můj klient bere své odvolání zpět v celém rozsahu," řekla po krátké poradě s Čavajdou jeho advokátka. Odvolací senát pražského vrchního soudu tak následně vyhlásil, že jeho výjimečný trest nabývá právní moci. Eskorta muže odvezla do vězení.

Recidivista svoji expřítelkyni zavraždil loni 17. listopadu. Podle dřívějších informací serveru tn.cz ji zardousil v jejím bytě v Broumově na Náchodsku poté, co vypil 16 piv.

Výjimečný trest: Muž podle soudu uškrtil expřítelkyni, protože proti němu svědčila

Krimi

Ženě již předtím posílal výhrůžné zprávy a její vraždu údajně několik týdnů rozmýšlel. Bývalá přítelkyně proti němu totiž již dříve svědčila u soudu.

Muž u soudu nevypovídal. Na svobodě byl od roku 2016. Se ženou se podle médií seznámil po propuštění v broumovské Diakonii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám