Hlavní obsah

Úřednice banky převáděla peníze klientů, aniž o tom věděli. Peníze utopila v hazardu

– Jeseník

Škodu za více než půl milionu korun způsobila podle kriminalistů 28letá bankovní úřednice z Jesenicka, když převáděla peníze ze soukromých účtů bez vědomí jejich majitelů. Peníze pak údajně utratila například při hraní hazardních her na internetu. Policie ji obvinila z podvodu a dalších tří trestných činů, za což jí hrozí až osm let vězení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Obviněná žena prováděla podle vyšetřovatelů podvodné transakce od loňského listopadu.

„Bez vědomí a souhlasu 42letého klienta mu založila k běžnému účtu i účet spořicí a také internetové bankovnictví. Během jednoho měsíce zadala přes 60 platebních příkazů v celkové částce 125 000 korun. Téměř všechny prostředky použila k hraní on-line hazardních her,“ uvedla mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Finanční přesuny potřebovala podle policie nějak zamaskovat, takže zadala z účtu 60leté klientky další příkazy k úhradě v celkové výši 129 tisíc korun, z toho 124 tisíc poslala na účet 42letého klienta a 5000 korun si přeposlala na svůj účet.

V podvodných převodech peněz bankovní úřednice pokračovala podle kriminalistů i letos.

„Na začátku března založila 34letému klientovi internetové bankovnictví a sjednala mu úvěr 300 tisíc korun. Téměř 200 tisíc si převedla na svůj účet a 50 tisíc rozeslala šesti úvěrovým společnostem, kterým dlužila peníze,“ dodala Neubauerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám