Hlavní obsah

Uprchlý vězeň krade napříč kraji auta, za několik dní odcizil už páté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté už několik dní pátrají po uprchlém vězni z České Lípy. Ten si svůj pobyt na svobodě zpestřuje opakovanými krádežemi aut. Už jich stihl ukrást nejméně pět, jedno převrátil na střechu. Policisté ho hledají v Libereckém, Středočeském a Plzeňském kraji. Zatím ale bez úspěchu.

Foto: Policie ČR

Hledaný vězeň Roman Tišer

Článek

Podle zjištění Novinek byl šestačtyřicetiletý Roman Tišer odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Pochází z Plzně. Tišer uprchl z nestřeženého pracoviště v České Lípě 9. dubna. Jednomu ze zaměstnanců odcizil klíče a poté i auto. Odtud podle policie zamířil do Středočeského kraje, kde o čtyři dny později v Tupadlech na Kutnohorsku ukradl osobní auto.

„S tím se rozjel, najel na svah a vozidlo převrátil na bok,“ popsala jednání vězně mluvčí policie Michaela Richterová. Z Tupadel se poté hledaný muž přesunul do několik desítek kilometrů vzdálené obce Dolní Zimoř na Mělnicku. I tady Tišer odcizil auto, se kterým v neděli natankoval na čerpací stanici v Berouně, odkud ujel bez placení.

Ani u druhého auta to neskončilo, a tak v obci Líšné, tentokrát už v Plzeňském kraji, ukradl třetí vůz. Odtud se zase vrátil do středních Čech, kde konkrétně v Kublově na Berounsku boural. Tady se znovu pokusil ukrást další auto, to mu nicméně nevyšlo.

Hledaný muž se přihlásil policistům v Plzni. S drogami v kapse

Krimi

Ale ne na dlouho, další auto odcizil na Berounsku v úterý, s tím poté odjel směrem na Plzeň. Ve Stříbře na Tachovsku si kradeného auta všiml policista v době svého volna. Hledaný muž natankoval a od benzinky odjel bez zaplacení. „Kolega nás kontaktoval a my jsme následně vyhlásili pátrací akci,“ sdělil policista Ondřej Hodan.

Do terénu kolem 15. hodiny vyrazila speciální pořádková jednotka, zásahovka i policisté z obvodních oddělení nebo psovodi. Nasazen byl i vrtulník letecké služby. „Pátrali jsme v okolí Města Touškov, kde se měl muž pohybovat,“ přiblížil Hodan. Dvouhodinová akce byla ale neúspěšná.

„V souvislosti s těmito případy, ze kterých je hledaný muž podezřelý, se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc. Pokud jste zaznamenali jeho pohyb nebo pokud ho někde uvidíte, neprodleně kontaktujte policisty na lince tísňového volání 158,“ dodala Richterová.

Odsouzený Venezuelan unikl z vězení v přestrojení za ženu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám