Hlavní obsah

Uprchlíka obžalovaného z miliardových podvodů policie převezla do Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několika měsících na útěku a třech týdnech řecké vazby převezla v pátek večer česká policie uprchlého muže, podezřelého z miliardového úvěrového podvodu, z Atén do České republiky. Na policejním webu o tom v sobotu informoval policejní mluvčí David Schön.

Po třech týdnech v řecké vazbě česká policie muže převezla do PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Bezprostředně po jeho zmizení na něj byl vydán příkaz k zatčení a po stopě uprchlíka se pustila dvojice pátračů Obvodního ředitelství Prahy I., kterým netrvalo dlouho zjistit, že se muž již nachází v zahraničí,“ uvedl mluvčí. „Po třech týdnech v řecké vazbě je od včerejšího (pátečního) večera muž v pražské policejní cele, kam ho z letiště převezli pražští pátrači. Eskorta z Athén do Prahy proběhla bez komplikací a provedli ji air marshalové cizinecké policie,“ doplnil.

Muž zmizel v březnu poté, co se dlouhodobě vyhýbal soudu. Byly na něj vydány zatykače a policisté mu poté přišli na stopu. Ta je zavedla nejdříve do Německa a Chorvatska a nakonec do Řecka.

Na lodi u Korfu byl zadržen český podvodník, který vytuneloval spořitelní družstvo

Krimi

Kriminalisté z oddělení pátrání ho našli na lodi, která již dříve hrála v jeho životě důležitou roli. Policisté k jeho sledování využili veřejně dostupné aplikace. „Policisté úzce spolupracovali s řeckou pobřežní stráží a sledovali také různé jachtařské diskusní stránky. Velmi důležité bylo také důkladné prověření rodiny a okolí obžalovaného a jejich dřívější mediální vystupování. Definitivním potvrzením výskytu muže se stala cesta jeho manželky s vnoučaty na dovolenou na řecký ostrov Korfu,“ uvedl po jeho zadržení mluvčí.

Policie blíže neuvedla jméno zadrženého muže. V souvislosti s případem údajného tunelování Metropolitního spořitelního družstva (MSD) policie podle serveru Seznam Zprávy pátrala po třiašedesátiletém Jiřím Liškovi obžalovaném z úvěrového podvodu.

Policie převezla gurua Járu do České republiky

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám