Hlavní obsah

Únos ženy z jihu Čech byl planý poplach. Teta randila s přítelem v Rakousku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Velenice

Do vyšetřování únosu pětatřicetileté ženy z Českých Velenic se na začátku listopadu zapojila i zásahová jednotka. Muž, který se policii na tísňové lince představil jako „pan Pavel“, měl obavu o osud své tety, a tak nahlásil, že ji agresor unesl za hranice do Rakouska. Nakonec se však jednalo o planý poplach.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O novinkách v neobvyklém případu v pondělí informoval mluvčí policie Jiří Matzner.

„Oznamovatel, jistý pan Pavel, uvedl, že padesátiletý muž vyhrožoval jeho tetě zbraní a pak ji unesl ve svém voze BMW do Rakouska,“ popisoval případ Matzner.

Zdůraznil, že taková oznámení policisté nemohou podceňovat.

„Proto požádali rakouské kolegy o prověření dvou možných adres, které získali od příbuzných tety. V pozdních večerních hodinách 1. listopadu potvrdili rakouští kolegové nasazení zásahové jednotky a vstup do vybraného bytu,“ konstatoval policejní mluvčí.

Zastiženi v lásce a míru

Nakonec se však ukázalo, že zásah byl naprosto zbytečný.

„Žena i muž byli v bytě zastiženi v lásce a míru. O únos se tedy nejednalo, snad tetě rodina záviděla možného ženicha,“ přemítal policejní mluvčí.

Během vyšetřování se nepotvrdilo ani tvrzení svědka, že by muž ženě z Českých Velenic vyhrožoval se zbraní v ruce.

Policejní manévry v Praze kvůli ženě v nesnázích byly planý poplach

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám