Hlavní obsah

Ukážeme těm uštěkancům, komu patří naše zem, burcoval muž z Tachova proti Ukrajincům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obecně prospěšné práce jako trest za burcování veřejnosti proti Ukrajincům v České republice požaduje státní zástupkyně Karolína Boudníková pro Romana Károlyho z Tachova. Osmačtyřicetiletý muž se u zdejšího soudu zpovídá z přečinu podněcování k nenávisti vůči skupině osob, za což mu podle trestního zákoníku hrozí až tři roky vězení.

Roman Károly u Okresního soudu v TachověVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Z návrhu na potrestání vyplývá, že Károly svoji výzvu k nepokojům šířil přes sociální sítě v reakci na údajné napadení svých kamarádů a osahávání jejich žen ze strany Ukrajinců.

„Lidi, otevřete konečně oči a začněte to řešit. Kdo se nebojí ukrajinských mrd.k, tak se sejdeme v pátek v herně v Boru. Ukážeme těm uštěkancům, komu patří naše zem,“ citovala žalobkyně z Karolyho příspěvku na Facebooku s tím, že jej několik lidí sdílelo a další klikli na link, že se jim líbí. Na smluvené místo ale nakonec nikdo nepřišel.

Károly ve středu před soudem prohlásil, že jen reagoval na to, co mu bylo řečeno jeho kamarády.

Ukrajinci unášejí romské děti, šířili muži z Rokycan lživou zprávu. Potrestáni nebudou

Krimi

Více se k tomu nevyjadřoval. Pouze uvedl, že není spokojený se svojí obhájkyní, a požádal soud o její výměnu. „Potřeboval jsem s ní nutně probrat určité věci a dodneška nemám žádnou reakci,“ prohlásil obžalovaný muž.

Protože se k jeho návrhu připojila i advokátka s tím, že to vnímá jako narušení důvěry ze strany klienta, soud případ musel odročit.

Řešíme rvačku opilců v Krupce, Ukrajinci mezi nimi nebyli, vyvrací policie fámy na sítích

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám