Hlavní obsah

Udržet firmu v chodu byla noční můra, řekl Zádamského zaměstnanec u soudu

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za noční můru v úterý u soudu označil snahu o udržení firmy Casso Invest jeden z jejích zaměstnanců. Firmu prý poškodila mediální kampaň v období procesu s údajným Zádamského gangem. Milan Zádamský žádá jako odškodnění po České republice 63 miliónů. Jednání bylo odročeno na 17. dubna.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Milan Zádamský na archivním snímku

Článek

Členové údajného Zádamského gangu čelili žalobě, že mezi lety 1999 a 2007 terorizovali majitele zhruba 80 podniků především na Karlovarsku a Sokolovsku. Podle žaloby se měli dopouštět vydírání, porušování domovní svobody, omezování osobní svobody, loupeží atd. Hrozily jim až 15leté tresty. Soud ale bratry Zádamské obžaloby zprostil. [celá zpráva]

Milan Zádamský následně žádal po České republice náhradu za údajně zmařené obchody a ušlou mzdu, a to ve výši 71 miliónů korun. Část požadavku nakonec stáhl, nyní požaduje 63 miliónů. [celá zpráva]

U soudu nejprve vystoupil Ladislav Zajíc, bývalý servisní technik automatů firmy Casso Invest spol. s r. o., kterou vlastní Milan Zádamský. „Na náhradní díly jsem od začátku kauzy musel čekat týden i dva,“ řekl z lavice svědků. Opravy se tím tak podle něho prodloužily a firma ztrácela klienty. Automaty Casso Invest prý skupovala konkurenční firma.

Dalším ze svědků byl Roman Forman. „Pro firmu jsem vyhledával provozovny a vybíral tržby. Po vzetí pana Zádamského do vazby jsem vykonával také administrativní činnost,“ sdělil obvodnímu soudu pro Prahu 2. „Udržet firmu v chodu byla noční můra,“ dodal. Zádamský se k soudu nedostavil, zúčastnil se jen jeho právní zástupce.

Soud ještě musí obdržet závěrečné návrhy obou zástupců. Jednání bylo odročeno na 17. dubna, kdy budou závěrečné návrhy přečteny. Padnout může i rozsudek, není ale vyloučeno, že se proces ještě prodlouží.

Reklama

Výběr článků

Načítám