Hlavní obsah

Zádamský stáhl část svého požadavku, po Česku nyní žádá 63 miliónů

Milan Zádamský, který žádal po České republice 71 miliónů korun za údajně zmařené obchody v době svého trestního stíhání, stáhl v pondělí prostřednictvím advokáta část svého požadavku.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Milan Zádamský před krajským soudem

Článek

Jde o více než osm miliónů korun, které požadoval za to, že firma Casso Invest, v níž byl společníkem, hodlala před jeho vzetím do vazby dovážet zboží z Číny. To ale nakonec neučinila. Obvodní soud pro Prahu 2 jednání odročil na polovinu dubna.

Žalobce nyní po státu požaduje zhruba 63 miliónů korun. O téměř 35 miliónů prý přišel proto, že sešlo z předjednané koupě hotelu jeho společnosti ZM Trading, a dalších 28 miliónů mu prý uniklo, když byl Casso Investu zmařen podnikatelský záměr v herním průmyslu.

Gang měl nutit podnikatele platit za ochranu

Zádamský byl v minulosti obviněn z toho, že jeho údajný gang nutil podnikatele platit za poskytování tzv. ochrany. V případě odporu podle obžaloby ničil provozovny, napadal hosty, hrozil likvidací dětí i celých rodin vydíraných. Soudy však nakonec konstatovaly, že pro prokázání těchto skutků neexistuje dostatek důkazů.

Obvodní soud už nepravomocně přiznal Zádamskému loni v prosinci přes 800 000 korun za nemajetkovou újmu způsobenou trestním stíháním. Podnikatel ale požadoval odškodné 14 miliónů korun. Vadilo mu údajné ponižování ve vazbě a přílišná medializace případu ze strany policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám