Hlavní obsah

Udal matku se sestrou, že mu kradou drogy

Právo, Milan Vojtek
BŘECLAV

Břeclavští policisté se nestačili divit, když na jejich služebnu přišel pětadvacetiletý Daniel J. z Lanžhota na Břeclavsku s tím, že jde podat trestní oznámení na svou matku a sestru. Když se ho zeptali kvůli čemu, mladík si postěžoval, že mu kradou pervitin, který si vyrábí.

Foto: archiv Naděje

Klient chráněného bydlení Domu Naděje cvičí na speciálním posilovacím stroji zafinancovaném Nadací Agel.

Článek

Zřejmě si neuvědomil, že z oznámení může mít problémy i on. Policisté jej totiž hned obvinili z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Tím ale seznam deliktů neskončil. Muži zákona totiž zjistili, že mladík vedl své vlastní domácí vyšetřování.

Matce a sestře přitom opakovaně vyhrožoval zabitím. Nezůstal jen u slov, podle zjištění policistů své blízké již vícekrát fyzicky napadl. "Policejní komisař proto rozšířil obvinění o spáchání trestného činu násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci," uvedla tisková mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Policisté si jeho neuvěřitelné chování vysvětlují jedině tím, že byl pod vlivem drog a soudce ho později poslal do vazby. Při vyšetřování se také zjistilo, že na Břeclavsku je podobných výroben pervitinu více. S obviněním, že vyráběl a prodával pervitin skončil 8. listopadu ve vazbě i pětadvacetiletý Martin N. z břeclavské části Ladná.

Spolu s ním se ze skutku zodpovídají další lidé, které policisté zajistili při zásahu a domovní prohlídce v jeho domku. Posledním vazebně stíhaným mužem je devětadvacetiletý Radim E. Drogu vyráběl na ubytovně jedné břeclavské firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám