Hlavní obsah

Učitele gymnázia v Krupce obvinili ze zneužívání studentek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice
Aktualizováno

Policie obvinila učitele biskupského gymnázia v Krupce na Teplicku, který je podezřelý ze sexuálního zneužití nezletilých dívek. Vyšetřování iniciovala sama škola, která podala trestní oznámení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté minulý týden obvinili pedagogického pracovníka z jednoho školského zařízení na Teplicku z mravnostního trestného činu, který však zatím nebudeme blíže specifikovat,” řekla Novinkám mluvčí policie Ilona Gazdošová.

Dodala, že nadále probíhají výslechy a další úkony trestního řízení. Policie spolupracuje s Orgánem sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD). Vzhledem k aktuální fázi vyšetřování nechtěla mluvčí sdělovat žádné další informace.

Obviněný muž z Kroměřížska zneužíval nezletilé dívky, jedna otěhotněla

Krimi

Škola v prohlášení na svém webu uvedla, že podala trestní oznámení kvůli podezření ze zneužívání nezletilých, a to v reakci na podněty, které získala 23. března. S ohledem na vyšetřování není škola podle ředitelky Jany Pucharové oprávněna podávat bližší informace.

Doplnila, že s orgány činnými v trestním řízení plně spolupracuje a je jim připravena poskytovat maximální součinnost k řádnému vyšetření kauzy. „V návaznosti na výsledky trestního řízení přijme Škola Bohosudov veškeré potřebné kroky v této věci a vyvodí veškeré důsledky tomu odpovídající,” sdělila ředitelka.

Nestandardní chování ze strany zaměstnanců škola podle Pucharové žádným způsobem netoleruje a přijímá opatření, která mají jakýmkoli případným pochybením zaměstnanců předejít.

Reklama

Výběr článků

Načítám