Hlavní obsah

Učili jsme se normálně dál. Výuka v třebíčské škole se nezastavila ani po útoku nožem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Pokud by před budovou Střední průmyslové školy v Třebíči nestála dvě policejní auta, nic by nenasvědčovalo tomu, že zde došlo k útoku žáka na pracovnici školy. Vyučování ve škole přes závažný incident pokračovalo dál, vedení školy pouze rozeslalo mail, v němž je podle žáků informovalo, že nehrozí nebezpečí a že další informace se dozvědí později.

Výuka v třebíčské škole se nezastavila ani po útoku nožemVideo: Novinky

 
Článek

Žák podle policejní mluvčí Dany Čírtkové na ženu zaútočil před desátou hodinou. „Žák školy se snažil napadnout nožem pracovnici školy. Ženu lehce poranil. Mladík byl zajištěn a nikomu dalšímu nehrozí v současné době žádné nebezpečí. Na místě pracují policisté a kriminalisté, kteří zjišťují další okolnosti tohoto incidentu,“ uvedla Čírtková. Záchranáři napadenou nemuseli ošetřovat, v nemocnici naopak skončil útočník.

„Jde kolem toho tady hodně řečí, různých konspiračních teorií a tak. Nám ale nikdo nic jasného neřekl. Mluví se o tom, že to byl kluk z třetího ročníku. A taky prý měl být pod vlivem drog. Ale nevíme, jestli je to tak. My jsme byli ve chvíli, kdy se to stalo, v budově naproti. Viděli jsme, jak přijíždějí policejní auta, záchranáři šli dovnitř s batohy,“ řekla Novinkám skupina chlapců vycházejících ze školy.

„No je to hrůza. Je to nebezpečný, už se tady nemůžeme cítit úplně bezpečně. Učili jsme se ale normálně dál, kromě toho mailu nám nikdo nic neřekl, učitelé se s námi o tom nebavili,“ dodali další kluci. „Paní by ale měla být v pořádku, už jsme ji viděli na obědě,“ hlásil další hoch.

Ve škole ještě pracují kriminalisté

Krajský radní pro školství Jan Břížďala (Piráti) Novinkám řekl, že k napadení nedošlo při vyučování, u útoku podle jeho informací nebyli žádní jiní zaměstnanci ani žáci. Přestože školou se nesou zvěsti o tom, kdo byl cílem útoku, nechtěl radní po dohodě s policií a vedením školy upřesňovat, zda se jednalo o učitelku, nebo jinou zaměstnankyni.

Hned za vstupní recepcí postávalo i po poledni několik policistů v civilu s páskou „policie“ na rukou. Do samotné školy se dostali jen žáci, nikdo zvenčí se přes zamčené dveře a vrátnici nemohl prosmýknout. Novinky se pokusily zjistit stanovisko ředitelky školy Petry Hrbáčkové, ta ale nebrala telefon. Její sekretářka pak uvedla, že ředitelka má jednání a navíc že ve škole dál pracují kriminalisté.

Středoškolák napadl v Třebíči nožem pracovnici školy

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám